Φεστιβάλ φωτορεπορτάζ απ' τη γκαλερί M55 Projects

Tuesday, October 19, 2010

| |
Ο χώρος τέχνης Μ55 και το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών παρουσιάζει, στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2010, ένα αφιέρωμα στο σύγχρονο φωτορεπορτάζ με τίτλο To Perpignan στην Αθήνα. Το Perpignan–Visa pour L’Image Festival είναι το μεγαλύτερο και πιο γνωστό Φεστιβάλ φωτορεπορτάζ στον κόσμο. Διεξάγεται στο Perpignan, της Νότιας Γαλλίας εδώ και 20 χρόνια, από τον Jean Francois Leroy, διοργανωτή και καλλιτεχνικό διευθυντή και έχει εκθεσιακό και εμπορικό χαρακτήρα. Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει εκθέσεις και προβολές video, ενώ προσφέρει την ευκαιρία για συναντήσεις φωτογράφων με επαγγελματίες των ΜΜΕ από όλον τον κόσμο (δημοσιογράφους, αρχισυντάκτες, photo editors, πρακτορεία φωτογραφίας κλπ).


Munem Wasif

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει:

1. Την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου στις 19.30, παρουσίαση του Festival στο Αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου (Σίνα 31), από τον καλλιτεχνικό διευθυντή, J.F. Leroy. Θα ακολουθήσει συζήτηση με συνομιλητές τον J.F. Leroy και τον φωτογράφο Γιάννη Κόντο. Συντονίστρια της συζήτησης θα είναι η επιμελήτρια της Μ55projects, Νίνα Κασσιανού.

2. Την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου στις 20.00, στο χώρο της Μ55 εγκαινιάζονται δυο εκθέσεις φωτογραφίας, του Munem Wasif (Έχουμε πίστη στον Θεό) και της Stephanie Sinclair (Πολυγαμία στην Αμερική) με έργα τους που εκτίθενται και στο φετινό Φεστιβάλ Visa pour l’Image 2010.


Stephanie Sinclair

3. Την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Οκτωβρίου, portfolio review για έλληνες Φωτογράφους με τους J.F. Leroy και την Camille Pillas, editor του πρακτορείου Myop και επιμελήτρια της γκαλερί Petite Poule Noire. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η γνωριμία Ελλήνων φωτογράφων και με Γάλλους επιμελητές. Ταυτόχρονα προωθείται η ελληνική φωτογραφία σε φεστιβάλ και εκθεσιακούς χώρους της Γαλλίας. Στο portfolio θα συμμετέχει ως reviewer η editor του ελληνικού πρακτορείου In Vision, Βαλεντίνη Καραμανώλη.

M55
Mαυρομιχάλη 55
10680, Εξάρχεια Αθήνα
210.3624856